
در این مطلب نیز یک نورپردازی استودیویی ساده با تعداد چراغ های استودیویی کمینه را بررسی خواهیم کرد. این راهنمای سریع چیدمان تجهیزات نورپردازی پرتره را گام به گام تا رسیدن به ظاهری کلاسیک به شما نشان خواهد داد.
شاید از شنیدن اینکه چه تعدادی از عکاسان مشهوری همچون Mario Testino و George Hurrell برای رسیدن به عکس های برجسته شان، تنها از تعداد کمی چراغ استودیویی استفاده کرده بودند، تعجب کنید.
اگرچه گروهی از عکاسان آماتور در استفاده از تجهیزات نورپردازی استودیو راحت نیستند یا نگرانند، اما نورپردازی استودیویی به دلیل کنترلی که روی نور می دهد، بر خلاف نور روز که می تواند هر لحظه تغییر کند، مزیت دارد.
اگر تا به حال در استودیو نورپردازی نکرده اید، از مدلی استفاده کنید که صبور باشد. این به شما کمک می کند تا یاد بگیرید هر کدام از چراغ ها (نور ها)، دقیقا چه کاری انجام می دهند. چراکه تغییر جزئی در هر کدام از آن ها می تواند حالت عکس را به کلی تغییر دهد.
همیشه بعد از تغییر دادن نور به مکان دوربین بازگردید تا تغییرات را از آنجا مشاهده کنید. انواع مختلف روشنایی را امتحان کنید، مثل: چتر ها، سافت باکس ها، دیش و اسنوت.
بزرگ ترین مزیتی که شما هنگام عکاسی دیجیتال نسبت به عکاسانی چون Hurrell در اختیار دارید این است که می توانید بعد از هر تغییر یک عکس بگیرید تا مسیر تکامل نورپردازی را مرحله به مرحله مشاهده کرده و آن را ارزیابی کنید.
علاوه بر چیدمان چراغ ها، تاثیر رفلکتور ها (بازتابنده ها) را در کیفیت عکس نهایی دست کم نگیرید.
با استفاده از آن ها (رفلکتور ها) می توانید سایه های ایجاد شده توسط نور های اصلی را کم تر یا نرم تر کرده، و نواحی مثل چانه و بینی را روشن کنید و، بسته به جنس سطح انعکاس دهنده، نور را تند یا ملایم تر نمایید.
آموزش تصویری چیدمان تجهیزات نورپردازی استودیو که برای گرفتن عکس اول این مطلب نیز به کار گرفته شده است را در عکس زیر ملاحظه می کنید. برای مشاهده آن در اندازه بزرگتر روی آن کلیک نمایید. یا عکس را گرفته و سمت دسکتاپ خود بکشید (آن را ذخیره کنید).
آموزش گام به گام چیدمان نور های استودیو عکاسی
نور اول را سمت راست مدل قرار دهید. گاهی به آن نور کلیدی یا اصلی نیز می گویند.
نور دوم، با قدرت خروجی مقداری کم تر، سمت چپ مدل قرار می گیرد.
یک رفلکتور سفید رنگ به ملایم کردن نور کمک می کند. تا رسیدن به نتیجه مطلوب، زاویه آن را تغییر دهید.
با قرار دادن یک رفلکتور سفید رنگ زیر مدل، سایه های زیر چانه و بینی ملایم تر خواهند شد.
نکات پایانی
نورپردازی: هیچگاه به سوژه بیش از اندازه نور نتابانید. نورپردازی را با یک فلاش آغاز کرده و کم کم تا رسیدن به نتیجه مطلوب به آن بیافزایید.
لنز: اگر از یک لنز تله فوتو کوتاه استفاده کنید، به شما در چیدمان تجهیزاتتان (فلاش ها و رفلکتور ها) فضای بیشتری خواهد داد.
منبع: لنزک